ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta” διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Επιμελητήριο Εύβοιας, το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας. Ο αγώνας περιλαμβάνει ιστιοδρομίες (offshore, inshore, windward/leeward) με συνολικό μήκος διαδρομών 150 ν.μ περίπου και διεξάγεται στην θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου και του Κεντρικού Αιγαίου.

Ο στοίβος του Ευβοϊκού Κόλπου ενδείκνυται για συναρπαστικές ιστιοδρομίες την εποχή του Αυγούστου. Αυτό οφείλεται στη γεωγραφική μορφολογία που έχουν οι στεριές της Εύβοιας και τα θαλάσσια ρεύματα που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες ανέμου με επιλογές τακτικής που κάνουν ενδιαφέρουσες τις ιστιοπλοϊκές μάχες. Παράλληλα η περιοχή του Ευβοϊκού είναι διάσπαρτη από νησίδες και βραχονησίδες που αποτελούν φυσικά σημεία στροφής στις ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης εντείνοντας τον ανταγωνισμό στις κούρσες. Είναι ο πρώτος αγώνας υψηλού επιπέδου που διοργανώνεται στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους αγώνες ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα.

Τέλος η “Evia Island Regatta” αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που προάγει τον τουρισμό και τον ναυταθλητισμό στον νομό Εύβοιας. Επίσης φέρνει κοντά επισκέπτες και κατοίκους για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, τις φυσικές ομορφιές (ήλιο, θάλασσα, πράσινο), της γαστρονομίας και της φιλοξενίας.

“Η Evia Island Regatta είναι η αφορμή και πρωταγωνιστές είναι η Εύβοια και η Σκύρος”