ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Εύβοια και η Σκύρος αποτελούν μια γαστρονομική αποκάλυψη για τον ταξιδιώτη. Οι γεύσεις ενός τόπου χαρακτηρίζονται από τις πρώτες ύλες που δίνει η γη του και η Εύβοια είναι ευλογημένη σε αυτό. Μεγάλη ποικιλία από αγνά προϊόντα κτηνοτροφικά (τυρί, γάλα, μυζήθρες, κρέας), αγροτικά (λάδι, κρασί, κηπευτικά, σύκα, μανιτάρια), προϊόντα αλλίευσης (ψαρια και θαλασσινά), αρωματικά βότανα και πολλά ακόμη. Όλα αυτά συνδυάζονται με την πολιτισμική ταυτότητα και την παράδοση του νησιού.

Χαλκίδα

Χαλκίδα

Η “Μύηση” στους θαλασσινούς θησαυρούς. Απολαύστε ένα ουζάκι στις ταβέρνες της Χαλκίδας που προσφέρουν φρέσκα ψάρια και θαυμάσιους θαλασσινούς μεζέδες.

Αλιβέρι

Kαλύπτει κάθε γαστρονομική επιθυμία. Θα σου «πάρουν» το μυαλό… τα τηγανόψωμα, τυροπιτάρια, χορτόπιτες, λιροκεφτέδες, μελιτζανοσαλάτα, ψάρια και κρεατικά, ζυμαρικά και τυριά.

Μαρμάρι

Απ’όλα έχει ο θαλασσινός μπαχτσές! Mεγάλα πετρόψαρα, ροφούς, στήρες, συναγρίδες, βλάχους, σκορπίνες αλλά και vόστιμα κρέατα από ντόπια ζώα. Αποτέλεσμα, λαχταριστές επιλογές στο τραπέζι.­

Κάρυστος

Ένας από τους σημαντικότερους ψαρότοπους της Ελλάδας. Η περιοχή είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους για το φρέσκο ψάρι της. Η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα έχουν κυρίαρχη θέση στις επιλογές των επισκεπτών. Τα ντόπια τυριά και τα ξακουστά Καρυστινά κρέατα συνοδευμένα από το Καρυστινό κρασί είναι σίγουρα κάτι που θα μείνει για πολλά χρόνια στην μνήμη σας.

Ωρεοί

Ωρεοί

Οι Ωρεοί φημίζονται για τα νόστιμα ψάρια τους και τα χταπόδια. Οι γαλίπες, οι ανεμώνες της θάλασσας μετουσιώνονται σε αριστουργηματικούς κεφτέδες και τα χταπόδια μαγειρεύονται με 20 διαφορετικούς τρόπους.

Ψαροπούλι

Ο πλούτος της θάλασσας μοναδικός… Το φρέσκο ψάρι και οι θαλασσινές γεύσεις στο φόρτε τους.

Ψαροπούλι
σκύρος

Σκύρος

Στις κουζίνες της Σκύρου οι πρωταγωνιστές των περισσότερων πιάτων είναι το άγριο κατσικάκι και ο αστακός που βρίσκεται σε αφθονία. Το νησί θεωρείται “μάνα” της αστακομακαρονάδας.