ΜΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ_ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ EVIA ISLAND REGATTA 2021
ΜΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
& A’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ευβοίας

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαιρετίζω τη διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021”,που διεξάγεται φέτος στο νησί της ζωής μου την Εύβοια, αλλά και σε αυτό της καρδιάς μου, τη Σκύρο.


Έχοντας την τιμή, να υπηρετώ φέτος τη διοργάνωση ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, εύχομαι να συνεχίσω επάξια το τρίτο κατά σειρά «ταξίδι» της ‘’Evia Island Regatta’’, που έχει πια αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο ναυταθλητικό γεγονός του τόπου μας.


Ιδιαίτερα δε που αυτή τη χρονιά, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Evia Island Regatta, δίνει τη σκυτάλη στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης, που θα φιλοξενηθεί στο νησί της Σκύρου.


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου, με την εξαιρετική συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας και του Σωματείου Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), καθώς και την καθοριστική συμβολή των χορηγών εύχομαι να πρωταγωνιστήσει το κάλος, η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και η φιλοξενία της Εύβοιας και της Σκύρου, μέσα από έναν ωραίο αγώνα που θα προάγει την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες.


Στην ιδιαίτερη αυτή χρονική περίοδο, σας διαβεβαιώνω ότι και οι δύο ιστιοπλοϊκοί αγώνες, θα πραγματοποιηθούν υπό την αυστηρή τήρηση των σχετικών προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.


Απολαύστε το ταξίδι από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, σε μία γιορτή με φόντο το μπλε της καταγάλανης θάλασσας.


Αφήστε απλά τον άνεμο να φυσά …

kela
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας

«Με μεγάλη μας χαρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά ως συνδιοργανώτρια τον διεθνή αγώνα ιστιοπλοϊκών σκαφών EVIA ISLAND REGATTA, που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, στον Βόρειο Ευβοϊκό και τη Σκύρο.

 

Η σημαντική αυτή διοργάνωση, έχει ήδη καταξιωθεί σε έναν διεθνούς εμβέλειας ναυταθλητικό θεσμό, που αναδεικνύει τα μοναδικά πλεονεκτήματα των θαλασσών μας, και προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία να συνδυαστούν με επιτυχή τρόπο ο αθλητισμός και ο τουρισμός, με τους οποίους η χώρα μας και ειδικότερα τα νησιά μας, όπως η Εύβοια και η Σκύρος μας, διατηρούν άρρηκτη σχέση. Εξίσου σημαντική βέβαια και η κοινωνική και πολιτιστική διάστασή της καθώς σε κάθε σταθμό του αγώνα, στη Χαλκίδα, στους Ωρεούς, στο Ψαροπούλι και τη Σκύρο, διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απολαύσουν από κοινού την απαράμιλλη ομορφιά, τη φιλοξενία και τους «θησαυρούς» του τόπου μας. Κάθε διαδρομή της EVIA ISLAND REGATTA κάθε χρόνο και διαφορετική, όπως οι αναμνήσεις και οι συγκινήσεις της.

 

Θέλω να συγχαρώ θερμά το Επιμελητήριο Εύβοιας για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία στην οποία πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το Σ.Α.Μ.Ε.Ε., τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας και όσους εργάζονται για τη διοργάνωση της EVIA ISLAND REGATTA 2021.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και σε όλους τους συμμετέχοντες, με ούριους ανέμους και ασφαλείς πλεύσεις σε συναρπαστικούς προορισμούς.»

bourmas
ΜΠΟΥΡΜΑΣ ΗΛΙΑΣ
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμου

Ο 3ος Διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης «Evia Island Regatta» είναι γεγονός και για άλλη μια χρονιά στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ευβοίας, του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Ευβοίας και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας για την υλοποίηση ενός αγώνα, που στόχος του ήταν και επετεύχθη να γίνει θεσμός.

 

Η θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου και του Κεντρικού Αιγαίου σε συνδυασμό με την μορφολογία της και τα θαλάσσια ρεύματα της, αποτελεί μια από τις ιδανικότερες σε παγκόσμιο επίπεδο διαδρομές για ιστιοπλοΐα.


Η ποιότητα των νερών παντρεύεται με την σπουδαιότητα αλλά και το απαράμιλλο φυσικό κάλος το σημείων έναρξης και τερματισμού των ιστιοδρομιών, που φέτος θα τα αποτελούν η Χαλκίδα, οι Ωρεοί, το Ψαροπούλι και η Σκύρος και δίνουν στον αγώνα και μία επιπλέον διάσταση, Τουριστική, Ιστορική, Πολιτιστική, αλλά και Γαστρονομική, δεδομένου ότι οι στάσεις συνοδεύονται από σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, εμπνευσμένων από την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τα Ήθη και τα Έθιμα των περιοχών.

 

Όλα τα ανωτέρω καθιστούν τον εν λόγω ιστιοπλοϊκό αγώνα εξαιρετικά σπάνιο για τους συμμετέχοντες και αποτελούν για την Περιφέρεια μας, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να προβάλει τις ατελείωτες ομορφιές της, την σπάνια ιστορία της, τα μοναδικά της προϊόντα και φυσικά τα καταγάλανα νερά της.


Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αλλά και των θεατών, μετράμε πλέον αντίστροφα προκειμένου να να απολαύσουμε έναν ακόμα υπέροχο αγώνα, να ζήσουμε μια ακόμα μοναδική εμπειρία.

Nikos-Maurikos-696x691
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δήμαρχος Σκύρου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω και φέτος τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης «EVIA ISLAND REGATTA 2021», που θα διεξαχθεί από 31/7-6/8/20221, μία εκδήλωση που αφορά όχι μόνο την Εύβοια και το νησί της Σκύρου αλλά και όλο το Αιγαίο μας.


Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εμπνευστές αυτού του θεσμού, όπου με την άρτια συνεργασία τους έχουν καταφέρει να κάνουν τον αγώνα αυτό θεσμό και πόλο έλξης για όλο και μεγαλύτερο αριθμό ιστιοπλόων, ενώ συγχρόνως αποτελεί και ένα σημαντικό πυλώνα τουριστικής προβολής των νησιών μας.


Στη δύσκολη χρονιά που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε, αυτή η εκδήλωση ανοίγει τα πανιά της αισιοδοξίας και της ελευθερίας να ζήσουμε υγιείς μετά τη φουρτούνα του κορωνοϊού.


Στη Σκύρο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοιχτής Θαλάσσης 2021» .


Οι ιστιοπλόοι μας και τα πληρώματά τους θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μπλε θάλασσα της Ανεμόεσσας του Αιγαίου και να γνωρίσουν το νησί της Σκύρου.


Το Νησί μας θα γοητεύσει τους φιλοξενούμενους μας με τις έντονες αντιθέσεις του, τον πλούσιο πολιτισμό και την λαϊκή του παράδοση.


Θα νιώσουν την αυθεντική Σκυριανή φιλοξενία και θα γευτούν τις ντόπιες νοστιμιές του ενώ θα δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις από τις γεύσεις και τα αρώματα του του Νησιού μας.


Και ο Άγιος Γεώργιος από το μοναστήρι ψηλά στο βράχο της Χώρας θα προστατεύει τους ιστιοπλόους μας κάτω από τη Σκέπη του.
Μια βόλτα με το Σκυριανό Αλογάκι θα τους χαρίσει αυθεντικές εικόνες της γης των προγόνων μας , ενώ μια βόλτα στα καλντερίμια της Χώρας θα τους ταξιδέψει στις γειτονιές με τις βοκαμβίλιες και θα τους δώσει μια εικόνα από το παραδοσιακό σκυριανό σπίτι.


Οι Σκυριανοί και εγώ προσωπικά καλωσορίζουμε την EVIA ISLAND REGATTA 2021 καθώς και το Πανελλήνιο κύπελλο Ανοιχτής Θαλάσσης 2021, στο Νησί μας και ευχόμαστε τέτοιες εκδηλώσεις να συνεχίσουν να διοργανώνονται με στόχο να προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, τη ναυτική μας παράδοση και την τουριστική προβολή του Τόπου μας.

ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Πρόεδρος Ο.Λ.Ν.Ε.

Το νησί μας έχει αναδείξει την ναυτοσύνη των κατοίκων του από την εποχή του μεγάλου εποικισμού στην Μεγάλη Ελλάδα, την υπόλοιπη Μεσόγειο αλλά και στα παράλια της Μακεδονίας, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Η ικανότητα στην ναυσιπλοΐα συνδυάστηκε με την επιθυμία των Ευβοιωτών να ανοίξουν τα πανιά τους και να δημιουργήσουν σε κάθε σημείο του ορίζοντα.

 

Αυτή την αγάπη για την θάλασσα και την δημιουργία την βλέπει κανείς και σήμερα σε κάθε λιμάνι μας, σε κάθε Ευβοϊκή πόλη. Σκάφη αναψυχής, αγωνιστικά, αλιευτικά, εμπορικά, έως και μικρές βάρκες δίνουν την εικόνα ενός πλούσιου δείγματος από την ναυτική ζωή του νησιού μας.

 

Η ιδέα του Επιμελητηρίου, που αξίζει όλα τα εύσημα, για τη διοργάνωση της Regatta όχι ως απλά ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα αλλά ως ενός γεγονότος που συνδυάζει την αθλητική άμιλλα με την παρουσίαση του φυσικού, παραγωγικού και επιχειρηματικού πλούτου του τόπου μας ήταν κάτι που ήρθε και έδεσε’. Μία πολύ καλή ιδέα που την αγκαλιάσαμε ως Οργανισμός, γιατί ο συνδυασμός της ναυτιλίας με την υπόλοιπη ζωή και επιχειρηματικότητα της Εύβοιας είναι κεντρικό σημείο της φιλοσοφίας και της λειτουργίας μας.

 

Είναι λοιπόν υποχρέωση μας να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε η Regatta να πάρει την κατεύθυνση που της αξίζει. Citius, Altius, Fortius.