ΜΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ_ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ EVIA ISLAND REGATTA 2021
ΜΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
& A’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ευβοίας

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαιρετίζω τη διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021”,που διεξάγεται φέτος στο νησί της ζωής μου την Εύβοια, αλλά και σε αυτό της καρδιάς μου, τη Σκύρο.


Έχοντας την τιμή, να υπηρετώ φέτος τη διοργάνωση ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, εύχομαι να συνεχίσω επάξια το τρίτο κατά σειρά «ταξίδι» της ‘’Evia Island Regatta’’, που έχει πια αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο ναυταθλητικό γεγονός του τόπου μας.


Ιδιαίτερα δε που αυτή τη χρονιά, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Evia Island Regatta, δίνει τη σκυτάλη στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης, που θα φιλοξενηθεί στο νησί της Σκύρου.


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου, με την εξαιρετική συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας και του Σωματείου Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), καθώς και την καθοριστική συμβολή των χορηγών εύχομαι να πρωταγωνιστήσει το κάλος, η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και η φιλοξενία της Εύβοιας και της Σκύρου, μέσα από έναν ωραίο αγώνα που θα προάγει την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες.


Στην ιδιαίτερη αυτή χρονική περίοδο, σας διαβεβαιώνω ότι και οι δύο ιστιοπλοϊκοί αγώνες, θα πραγματοποιηθούν υπό την αυστηρή τήρηση των σχετικών προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.


Απολαύστε το ταξίδι από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, σε μία γιορτή με φόντο το μπλε της καταγάλανης θάλασσας.


Αφήστε απλά τον άνεμο να φυσά …

kela
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας

«Με μεγάλη μας χαρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά ως συνδιοργανώτρια τον διεθνή αγώνα ιστιοπλοϊκών σκαφών EVIA ISLAND REGATTA, που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, στον Βόρειο Ευβοϊκό και τη Σκύρο.

 

Η σημαντική αυτή διοργάνωση, έχει ήδη καταξιωθεί σε έναν διεθνούς εμβέλειας ναυταθλητικό θεσμό, που αναδεικνύει τα μοναδικά πλεονεκτήματα των θαλασσών μας, και προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία να συνδυαστούν με επιτυχή τρόπο ο αθλητισμός και ο τουρισμός, με τους οποίους η χώρα μας και ειδικότερα τα νησιά μας, όπως η Εύβοια και η Σκύρος μας, διατηρούν άρρηκτη σχέση. Εξίσου σημαντική βέβαια και η κοινωνική και πολιτιστική διάστασή της καθώς σε κάθε σταθμό του αγώνα, στη Χαλκίδα, στους Ωρεούς, στο Ψαροπούλι και τη Σκύρο, διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απολαύσουν από κοινού την απαράμιλλη ομορφιά, τη φιλοξενία και τους «θησαυρούς» του τόπου μας. Κάθε διαδρομή της EVIA ISLAND REGATTA κάθε χρόνο και διαφορετική, όπως οι αναμνήσεις και οι συγκινήσεις της.

 

Θέλω να συγχαρώ θερμά το Επιμελητήριο Εύβοιας για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία στην οποία πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το Σ.Α.Μ.Ε.Ε., τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας και όσους εργάζονται για τη διοργάνωση της EVIA ISLAND REGATTA 2021.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και σε όλους τους συμμετέχοντες, με ούριους ανέμους και ασφαλείς πλεύσεις σε συναρπαστικούς προορισμούς.»

bourmas
ΜΠΟΥΡΜΑΣ ΗΛΙΑΣ
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμου

Ο 3ος Διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης «Evia Island Regatta» είναι γεγονός και για άλλη μια χρονιά στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ευβοίας, του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Ευβοίας και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας για την υλοποίηση ενός αγώνα, που στόχος του ήταν και επετεύχθη να γίνει θεσμός.

 

Η θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου και του Κεντρικού Αιγαίου σε συνδυασμό με την μορφολογία της και τα θαλάσσια ρεύματα της, αποτελεί μια από τις ιδανικότερες σε παγκόσμιο επίπεδο διαδρομές για ιστιοπλοΐα.


Η ποιότητα των νερών παντρεύεται με την σπουδαιότητα αλλά και το απαράμιλλο φυσικό κάλος το σημείων έναρξης και τερματισμού των ιστιοδρομιών, που φέτος θα τα αποτελούν η Χαλκίδα, οι Ωρεοί, το Ψαροπούλι και η Σκύρος και δίνουν στον αγώνα και μία επιπλέον διάσταση, Τουριστική, Ιστορική, Πολιτιστική, αλλά και Γαστρονομική, δεδομένου ότι οι στάσεις συνοδεύονται από σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, εμπνευσμένων από την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τα Ήθη και τα Έθιμα των περιοχών.

 

Όλα τα ανωτέρω καθιστούν τον εν λόγω ιστιοπλοϊκό αγώνα εξαιρετικά σπάνιο για τους συμμετέχοντες και αποτελούν για την Περιφέρεια μας, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να προβάλει τις ατελείωτες ομορφιές της, την σπάνια ιστορία της, τα μοναδικά της προϊόντα και φυσικά τα καταγάλανα νερά της.


Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αλλά και των θεατών, μετράμε πλέον αντίστροφα προκειμένου να να απολαύσουμε έναν ακόμα υπέροχο αγώνα, να ζήσουμε μια ακόμα μοναδική εμπειρία.

elenavaka-OK
ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ
Δήμαρχος Χαλκίδας

Η Εύβοια, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά αυτής της ευλογημένης χώρας, που έχει ταυτίσει τη ζωή της με τη θάλασσα, υποδέχεται για 3η συνεχή χρονιά τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες «Evia Island Regatta 2021».


Οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι, περιμένοντας τον ούριο άνεμο, ανοίγουν τα πανιά τους και μέσα στα κύματα του Ευβοϊκού κόλπου, με πυξίδα την αγάπη τους για το άθλημα θα δώσουν το θαλασσινό παρών.


Θερμά συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή και σε όλους τους συντελεστές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια ακόμα χρονιά και προβάλλουν τον τόπο μας, τον Δήμο Χαλκιδέων, αναδεικνύοντάς τον ως ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για τους λάτρεις του αθλήματος αλλά και για όλους αυτούς που αγαπούν το να γνωρίζουν τον κόσμο μέσα από τα ταξίδια.


Ώρα καλή στους ιστιοπλόους, με καλούς ανέμους!

ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ_ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την φετινή διοργάνωση του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021” ο οποίος διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά αποτελώντας πλέον έναν θεσμό διεθνούς εμβέλειας στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Με ιδιαίτερη χαρά επίσης, χαιρετίζω και τη διοργάνωση του “Πανελλήνιου Κυπέλλου Ανοικτής Θαλάσσης 2021”.

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας το 2019, ως εμπνευστής και διοργανωτής υλοποίησε την 1η “Evia Island Regatta ” και συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά, σε πείσμα των καιρών, να στηρίζει αυτόν τον αγώνα, αφού αποδείχθηκε έμπρακτα ότι συμβάλλει εστιασμένα στην πολυμορφική και πολυεπίπεδη προβολή της αυθεντικής ταυτότητας της Εύβοιας, και της Σκύρου μέσα από τον ιδιαίτερο νησιωτικό τους χαρακτήρα, ενώ σε ένα δεύτερο πολύ σημαντικό επίπεδο, συμβάλλει καθοριστικά στην όλη τουριστική τους ποιοτική ανάπτυξη.

 

Η “Evia Island Regatta ” που στηρίζεται από Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους όλης της Ελλάδας αλλά και από Ομίλους του Εξωτερικού, δίνει μια ονειρική δυνατότητα στα πληρώματα να γνωρίσουν και να μαγευτούν, χρόνο με το χρόνο, από κάθε παράκτια γωνιά του Νομού μας. Να γνωρίσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα μας, τις ιδιαίτερες παραδόσεις μας, τον κατά τόπους φυσικό πλούτο μας, τα λιμάνια μας, τα τοπικά προϊόντα μας, τον τοπικό πολιτισμό μας, την φιλοξενία των ανθρώπων μας.

 

Η “Evia Island Regatta 2021” και ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021” διοργανώνονται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας (ΙΟΧ) και το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε.), με την πολύ χρήσιμη υποστήριξη των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου και με την πραγματικά καθοριστικής σημασίας στήριξη των χορηγών μας.

 

Τους εν λόγω συντελεστές και ιδιαιτέρως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας – που λειτούργησε ως πόλος έλξης όλων των συμμετεχόντων Ομίλων – ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου θερμά ευχαριστώ. Την ίδια ώρα αποδίδω με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τα εύσημα μου στην Οργανωτική Επιτροπή, για το σπουδαίο και δυναμικό έργο που καθημερινά καταθέτει μέσα σε ένα πλαίσιο εξαιρετικής συνεργασίας και συλλογικής προσπάθειας όλων. Του Προέδρου Νικόλαου Μώρου, των μελών, των συνεργατών και όλων των εμπλεκομένων στην διοργάνωση Φορέων.

 

Είμαι πεπεισμένος ότι εφέτος η “Evia Island Regatta 2021” θα μας χαρίσει μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.

 

Εύχομαι στους ιστιοπλόους σαγηνευτικά ταξίδια, στις στεριές της Εύβοιας και της Σκύρου, στις θάλασσες του Ευβοϊκού και του Αιγαίου.

Nikos-Maurikos-696x691
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δήμαρχος Σκύρου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω και φέτος τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης «EVIA ISLAND REGATTA 2021», που θα διεξαχθεί από 31/7-6/8/20221, μία εκδήλωση που αφορά όχι μόνο την Εύβοια και το νησί της Σκύρου αλλά και όλο το Αιγαίο μας.


Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εμπνευστές αυτού του θεσμού, όπου με την άρτια συνεργασία τους έχουν καταφέρει να κάνουν τον αγώνα αυτό θεσμό και πόλο έλξης για όλο και μεγαλύτερο αριθμό ιστιοπλόων, ενώ συγχρόνως αποτελεί και ένα σημαντικό πυλώνα τουριστικής προβολής των νησιών μας.


Στη δύσκολη χρονιά που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε, αυτή η εκδήλωση ανοίγει τα πανιά της αισιοδοξίας και της ελευθερίας να ζήσουμε υγιείς μετά τη φουρτούνα του κορωνοϊού.


Στη Σκύρο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοιχτής Θαλάσσης 2021» .


Οι ιστιοπλόοι μας και τα πληρώματά τους θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μπλε θάλασσα της Ανεμόεσσας του Αιγαίου και να γνωρίσουν το νησί της Σκύρου.


Το Νησί μας θα γοητεύσει τους φιλοξενούμενους μας με τις έντονες αντιθέσεις του, τον πλούσιο πολιτισμό και την λαϊκή του παράδοση.


Θα νιώσουν την αυθεντική Σκυριανή φιλοξενία και θα γευτούν τις ντόπιες νοστιμιές του ενώ θα δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις από τις γεύσεις και τα αρώματα του του Νησιού μας.


Και ο Άγιος Γεώργιος από το μοναστήρι ψηλά στο βράχο της Χώρας θα προστατεύει τους ιστιοπλόους μας κάτω από τη Σκέπη του.
Μια βόλτα με το Σκυριανό Αλογάκι θα τους χαρίσει αυθεντικές εικόνες της γης των προγόνων μας , ενώ μια βόλτα στα καλντερίμια της Χώρας θα τους ταξιδέψει στις γειτονιές με τις βοκαμβίλιες και θα τους δώσει μια εικόνα από το παραδοσιακό σκυριανό σπίτι.


Οι Σκυριανοί και εγώ προσωπικά καλωσορίζουμε την EVIA ISLAND REGATTA 2021 καθώς και το Πανελλήνιο κύπελλο Ανοιχτής Θαλάσσης 2021, στο Νησί μας και ευχόμαστε τέτοιες εκδηλώσεις να συνεχίσουν να διοργανώνονται με στόχο να προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, τη ναυτική μας παράδοση και την τουριστική προβολή του Τόπου μας.

ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ_ΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΣΑΜΕΕ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Πρόεδρος ΣΑΜΕΕ

Ζώντας ευλογημένα στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, την Εύβοια και βλέποντας στο χάρτη την στρατηγική της θέση, με βασάνιζε πάντα μια σκέψη. Πώς θα μπορούσαμε να αναδείξουμε το νησιωτικό της χαρακτήρα, πως θα μπορούσαμε να καθιερώσουμε την πραγματική της ταυτότητα. Της Νήσου Εύβοιας. Σε έναν ιδανικό συνδυασμό με την Σκύρο, το νησί της Νήσου μας. Μέσα από ένα ωραίο ταξίδι στα μοναδικά, πανέμορφα τοπία όλου του Νομού.

 

Στα υπέροχα τοπικά προϊόντα του, τη γαστρονομία του, τη φιλοξενία και τη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά του.

 

Μέχρι που το 2016 βρέθηκα τυχαία μπροστά σε ένα άρθρο του National Geographic. Το παγκοσμίου φήμης έγκυρο περιοδικό, είχε κατατάξει την Εύβοια μέσα στους δέκα καλύτερους τουριστικούς παγκόσμιους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς.

 

Ο ενθουσιασμός μου ακαριαίος. Ο προβληματισμός μου άρχισε να χαμογελά. Να πως θα μπορούσαμε να διαδώσουμε αυτό το τουριστικό μας πλεονέκτημα, αυτή την μοναδική διαφήμιση για τον τόπο μας από το μεγαλύτερο περιοδικό παγκοσμίως.

 

Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα για τη διοργάνωση μιας ναυταθλητικής διοργάνωσης εστιασμένη σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Έτσι προέκυψε και η ονομασία της, Νήσος Εύβοια Regatta – Evia Island Regatta.

 

Στόχος ήταν και είναι κάθε λιμάνι και μια Ευβοϊκή φλόγα. Πολιτισμός, τουρισμός, ιστιοπλοΐα, γαστρονομία, φιλοξενία, φυσική ομορφιά και απαράμιλλο κάλλος.

 

Στο άκουσμα για τη διοργάνωση της Evia Island Regatta, όλοι οι φορείς του νομού μας στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες με αποτέλεσμα φέτος να έχουμε φτάσει αισίως στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσής της.

Θέλω να επισημάνω ότι χωρίς την βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΟΛΝΕ, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου των κατά τόπους δήμων, εμπορικών συλλόγων, εννοείται του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του ΣΑΜΕΕ, του ιστιοπλοϊκού ομίλου Χαλκίδας, των κατά τόπου ιστιοπλοϊκων ομίλων, όλων των συμμετεχόντων πληρωμάτων που είναι και οι πρωταγωνιστές, των επιχειρήσεων που υποστηρίζουν έμπρακτα και των απλών πολιτών, η Regatta, δεν θα μπορούσε να γίνει ένας θεσμός διεθνούς πλέον εμβέλειας.

 

Εύχομαι από καρδιάς η φετινή διοργάνωση να είναι αντάξια των προσδοκιών μας, όντας σίγουροι ότι το αδελφό Νησί της Σκύρου θα αγκαλιάσει την Evia Island Regatta 2021 όπως αυτό ξέρει καλύτερα και έχει αποδείξει στο παρελθόν.
το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ είναι εδώ, για τον τόπο, για τα μέλη του.

 

Ευχαριστούμε

Logo NOS
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΥΡΟΥ

Χαιρετισμός

 

“Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το α΄ 11ήμερο του Αυγούστου του τρέχοντος έτους θα λάβουν χώρα τα παρακάτω ιστιοπλοϊκά γεγονότα:
1) Στις 4 Αυγούστου, στον λιμένα της Λιναριάς – Σκύρου, θα γίνει ο τερματισμός του σκέλους Ψαροπούλι – Σκύρος του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα <<Εύβοια Regatta 2021>> που τον διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας (Ι.Ο.Χ.) σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας.


2) Στις 5 Αυγούστου, στα πλαίσια του ίδιου αγώνα θα γίνει μία inshore ιστιοδρομία.


3) Από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου θα διεξαχθεί στον λιμένα Λιναριάς – Σκύρου, το πανελλήνιο κύπελο ανοικτής θαλάσσης κατηγορίας ORCi με διοργανωτή και πάλι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας (Ι.Ο.Χ.). Ο αγώνας θα περιλαμβάνει inshore και offshore ιστιοδρομίες.


Ο Ναυτικός Όμιλος Σκύρου (Ν.Ο.Σ.) θέλει να ευχαριστήσει τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας για την επιλογή του να έχει στα σκέλη του αγώνα Εύβοια Regatta αλλά και διοργάνωσης του πανελληνίου κυπέλου ανοιχτής θαλάσσης το λιμάνι της Λιναριάς – Σκύρου. Ο Ν.Ο.Σ. θα είναι στην διάθεση του για όποια βοήθεια και συμπαράσταση χρειαστεί για την καλή διοργάνωση των ανωτέρω αγώνων. Εξ άλλου η καλή συνεργασία των δύο ομίλων μας που ανήκουν στον ίδιο νομό είναι αυτονόητη.


Ο Ν.Ο.Σ. σας εύχεται καλή επιτυχία στις δύο αυτές διοργανώσεις και σας αναμένει με χαρά στο λιμάνι της Λιναριάς.”

γαλανης
ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού

Με ξεχωριστή χαρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χαιρετίζει και φέτος τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021” και το “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021”, ενός θεσμού με μεγάλη αθλητική σπουδαιότητα και διάσταση, ικανού να συμβάλει τόσο στην τουριστική προβολή της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής του κεντρικού Αιγαίου, όπου θα διεξαχθούν οι ιστιοδρομίες, όσο και στην ανάδειξη αυτής της περιοχής ως θαλάσσιου αθλητικού στίβου.


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζει για ακόμα μια χρονιά να στηρίζει, ως συνδιοργανωτής, αυτή την μεγάλη αθλητική εκδήλωση που αποτελεί σταθμό στα ναυταθλητικά δρώμενα της περιοχής.


Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και όσους βοηθούν να πραγματοποιηθεί με τρόπο άρτιο η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση, και φυσικά να ευχηθώ στους ιστιοπλόους από καρδιάς καλή επιτυχία με ευνοϊκούς ανέμους.

ΦΩΤΟ-ΑΙΔΙΝΗ
ΕΛΕΝΗ ΑΪΔΙΝΗ
Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ

Αγαπητοί αθλητές, λάτρεις του υπέροχου κόσμου της ιστιοπλοΐας, σας καλωσορίζουμε στην Πόλη μας και την πανέμορφη Εύβοια, για τη διεξαγωγή του Ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Reagatta 2021”. Η Χαλκίδα ιστορικά και πολιτιστικά είναι ταυτισμένη με τη θάλασσα, σέβεται και υπηρετεί κάθε ναυταθλητική δράση. Γι’ αυτό και είμαι βεβαία ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

 

Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους ιστιοπλόους, οι οποίοι εκτός από το ενδιαφέρον της νίκης, ίδιας αξίας και σημασίας είναι η συμμετοχή και η ηθική επιβράβευση της προσπάθειας που θα κάνουν, για έναν ασφαλή τερματισμό και στην απόλυτη έννοια του ¨ευ αγωνίζεσθε¨.